Advies om Coronalert-app actief te houden

Het Interfederaal Comité Testing & Tracing, dat werd opgericht om de tracering van coronabesmettingen uit te werken, heeft de gezondheidsministers geadviseerd om de Coronalert-app nog actief te houden.

De toekomst van de Coronalert-app, die dient om contacten van coronapatiënten anoniem te waarschuwen, lag dinsdag op tafel. "We adviseren om er voorlopig mee door te gaan", zegt Karine Moykens, voorzitter van het Interfederaal Comité Testing & Tracing, na afloop.

Er kan volgens de virologen nog een nieuwe golf van besmettingen komen en de app wordt ook nog steeds gebruikt om contacten te verwittigen, luidt het. Het zou bovendien goedkoper zijn om de app standby te houden, dan bij een volgende golf opnieuw te moeten starten.

Er wordt wel niet meer in de app geïnvesteerd. In oktober wordt de toekomst van de app verder bekeken, zegt Moykens. Het zijn de verschillende gezondheidsministers die in de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid de knoop zullen moeten doorhakken.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.