Alexander Alonso (BD Benelux) nieuwe voorzitter Raad van Bestuur beMedTech

Alexander Alonso wordt de nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur van beMedTech en volgt Annick De Keyzer (Johnson & Johnson) op, die de voorbije vier jaar voorzitter was.

Alonso: “In de zorgsector is al langer een trend aan de gang richting geïntegreerde, value-based healthcare. De coronacrisis heeft die evolutie in een versnelling gebracht. Met medische technologieën willen wij die shift de komende jaren blijven ondersteunen, in het belang van de individuele patiënt en de volksgezondheid.”

Onder de vorige voorzitter Annick De Keyzer (Johnson & Johnson) sloeg beMedTech resoluut de weg in richting value-based healthcare. “Er zijn al boeken volgeschreven over wat value-based healthcare nu precies is. Kort samengevat komt het hierop neer: zorg waarbij de patiënt het echte point of care is”, aldus De Keyzer.

“Met medische hulpmiddelen kunnen we een enorme bijdrage leveren aan die evolutie, onder meer door de trend richting dag- en thuishospitalisatie te ondersteunen, opvolging vanop afstand mogelijk te maken, patiënten tools te geven voor zelfmanagement, etc. De voorbije maanden hebben we al verschillende belangrijke stappen gezet in ons land. Daar moeten we nu op voortbouwen.”

Patiënt, zorgverlener, volksgezondheid
Alexander Alonso (BD Benelux): “Value-based healthcare en medische technologie gaan inderdaad hand in hand. Met behulp van medische technologieën kunnen we patiënten nog beter zorg op maat bieden en kunnen we zorgverleners nog beter ondersteunen in hun werk.”

Ook op het vlak van volksgezondheid kunnen we dankzij medische technologie
nog belangrijke stappen vooruitzetten, onderstreept Alonso. “Niet het minst door het enorme hoeveelheid aan (health) data te benutten. Als sectorfederatie hebben we daar altijd onze rol in opgenomen door mee te denken met het beleid en constructieve voorstellen te doen richting administraties en beleidsmakers. En dat gaan we de komende jaren consequent blijven doen.”

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.