Corona-app krijgt update waardoor codering automatisch gebeurt

De coronalert-applicatie, die sinds de lancering 1,8 miljoen keer is gedownload, zal een update krijgen, waardoor directe codering mogelijk is en waardoor dus de procedure wordt vereenvoudigd. Dat heeft de krant L'Avenir gemeld.

Met de app kan iemand die positief test op het coronavirus, op de hoogte worden gebracht en automatisch zijn contacten op de hoogte stellen. "We profiteren van de lockdown om een update uit te voeren, waardoor de codering automatisch wordt", legt Axel Legay, een van de ontwerpers van Coronalert, uit. De coderingsprocedure wordt dus vereenvoudigd.

"De artsen waren slecht geïnformeerd (en ook dit zal worden verbeterd door middel van online training, kondigt Axel Legay aan) en hadden niet altijd de 17-cijferige code die de applicatie genereert op het moment van testen gecodeerd", meldt L'Avenir.

Het was dan wel nog mogelijk om handmatig online te gaan, mits ze een PCR-code hadden ontvangen, wat niet voor iedereen in het Sciensano-systeem het geval was. De procedure was dan ook gebrekkig.

"De update zorgt ervoor dat als je de 17 cijfers niet hebt ingevoerd, je dit later kunt doen", zegt Axel Legay. "We hadden het graag eerder gedaan, maar de update van het zorgsysteem van Sciensano zelf loopt achter op schema."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.