Verzekeraar AG integreert teleconsult-app van Proximus in hospitalisatieverzekering

Verzekeraar AG gaat de Doktr-app van Proximus integreren in zijn collectieve hospitalisatieverzekeringen voor bedrijven. Dat melden beide bedrijven. De app verbindt patiënten met een arts via videoconsultatie.

Via het partnerschap willen Doktr en AG naar eigen zeggen het gebruik van videoconsultaties bevorderen en de bekendheid vergroten. 

Er liep al een proefproject onder het personeel van de verzekeraar. Volgend jaar volgt een bredere uitrol naar de aangeslotenen van de ondernemingen die bij AG een collectieve gezondheidszorgverzekering hebben afgesloten. AG zal de Doktr-app integreren in zijn eigen app en er ook nieuwe diensten aan toevoegen, luidt het. 

Proximus wist eerder al de ziekenfondsen CM en Socialistische Mutualiteiten te overtuigen om de app te steunen. Ook  Domus Medica schaarde zich erachter. Bvas had kritiek omdat de teleconsultaties gebeuren tussen een arts en een patiënt die elkaar niet kennen. Intussen heeft Proximus wel de mogelijkheid ingebouwd om met de vaste huisarts te spreken, als die actief is op het platform.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.