Zware dossiers veilig doorsturen naar collega's (Orde)

Informatie op een veilige manier naar collega's doorsturen is een punt waarop de Orde vaak hamert. Ze stelt nu zelfeen beveiligd platform ter beschikking dat ook toelaat om 'zware' dossiers digitaal aan andere artsen over te maken: de Transferbox. Zo vermijdt u problemen met privacy of beroepsgeheim.
De Orde spoort artsen ertoe aanom van deze module gebruik te maken. Zo kunt u niet alleen veilig medische informatie delen met collega-artsen maar ook met derden, zoals experten, advocaten, rechtbanken, etc. Nog al te vaak immers gebruiken artsen omwille van de gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, onbeveiligde e-mailplatformen die niet conform de opgelegde GDPR-normen zijn, luidt het.

Uiteraard maakt de Orde een punt van om de privacy van uw patiënten en de vrijwaring van het beroepsgeheim. Vandaar dus de Transferbox die u de kans biedt om documenten en berichten te delen via een beveiligde en een end-to-end versleutelde verbinding die voldoet aan de huidige vigerende privacyregels. Voordeel van de formule is bovendien dat dit kan met relatief zware bestanden (250 MB per bericht met een totale individuele capaciteit van 2 GB).

Praktisch: u kunt langs de Transferbox via de site van de Orde, waar u zich aanmeldt. Via ITSME (of eID met kaartlezer) navigeert u onder “Welkom” rechts bovenaan naar “Transferbox” en dan vindt u de module terug. Een online handleiding is eveneens beschikbaar na aanmelden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.