Bestuurswissel bij het Belgisch Gezondheidszorg Data-Agentschap: Katleen Janssens neemt de leiding over

Het Belgisch Gezondheidszorg Data-Agentschap (GDA) verwelkomde Katleen Janssens begin april als nieuwe directeur. Deze benoeming volgt op die van Sofie De Broe, die de functie op interim-basis bekleedde.

Als voormalig kaderlid in de publieke sector en specialist in gezondheidszorgkwesties wordt mevrouw Janssens erkend om haar expertise, die nu zal worden gebruikt om het GDA te helpen zijn strategische doelstellingen te bereiken, na de benoeming van Sofie De Broe, die de functie op interim-basis bekleedde. Mevrouw De Broe werd geprezen voor haar leiderschap bij de oprichting van het agentschap en voor haar grenzeloze passie voor haar vakgebied. Ze verlaat de wereld van gezondheidsgegevens echter niet, want ze treedt in dienst bij Sciensano als wetenschappelijk directeur van Data Governance.

De missie van het GDA, onder het nieuwe leiderschap van mevrouw Janssens, zal zijn om het ecosysteem van gezondheidsdata in België te versterken, met een bijzondere focus op datasolidariteit om de gezondheidszorg in het hele land te verbeteren. "We zijn verheugd Katleen in deze cruciale positie te verwelkomen en hebben vertrouwen in haar vermogen om het agentschap naar nieuwe horizonten te leiden", aldus een woordvoerder van het GDA. De sector kijkt uit naar de volgende stappen die het nieuwe leiderschap zal voorstellen om een robuuster en inclusiever datagestuurd gezondheidszorgsysteem te ontwikkelen.

Lees ook: Health Data Agency: waakhond of doorgeefluik voor gezondheidsgegevens?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.