Cegeka haalt kaap van 1 miljard euro omzet

De Limburgse ICT-groep Cegeka heeft in 2023 voor het eerst meer dan een miljard euro omzet gehaald. Onder meer dankzij een overname in de Verenigde Staten moet dat dit jaar al 1,4 miljard euro worden, zo heeft Cegeka woensdag meegedeeld.

De omzet van de technologiespecialist uit Hasselt kwam vorig jaar uit op 1,03 miljard euro, de bijdrages van het gezondheidsplatform nexuzhealth en het digitale schoolplatform Smartschool meegerekend. Dat was 18 procent meer dan in 2022. De operationele winst bedroeg 168 miljoen euro (tegen 63 miljoen euro in 2022). Cegeka omvat onder meer ook telecomoperator Citymesh.

Oprichter en voorzitter André Knaepen spreekt in een persbericht van "een van de belangrijkste jaren sinds het ontstaan van Cegeka" in 1992. Dat heeft niet alleen te maken met de symbolische kaap die de omzet bereikte, maar ook met de overname van de Amerikaanse Computer Task Group (CTG) voor ongeveer 170 miljoen dollar. 

Met die overname "zijn we in één klap doorgeschoten van een Europese naar een wereldwijde ICT-speler", voegt Cegeka-CEO Stijn Bijnens toe. "We hebben nu een sterke positie in regio's waar we eerder niet actief waren, zoals de Verenigde Staten, Canada, Colombia en India."

De Amerikaanse overname werd in december 2023 afgerond en CGT zal dus pas vanaf 2024 in de resultaten meegenomen worden. Die bijdrage zal helpen om het vooropgestelde doel van 1,4 miljard euro omzet dit jaar te halen. 

Cegeka is actief in een twintigtal landen en telt meer dan 9.000 werknemers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.