Cyberaanval op het ziekenhuis Samber en Maas: 127 GB aan data op darknet

127 gigabytes aan gegevens, waaronder patiënteninformatie, is gepubliceerd op het darknet na de cyberaanval die het regionaal ziekenhuis  Samber en Maas (CHRSM) lamlegde op 26 mei. Het ziekenhuis verzekert echter dat "er geen informatie is die erop wijst dat de gegevens die op het darknet zijn geplaatst, zijn gebruikt."

In de dagen na de cyberaanval werd een aanzienlijke hoeveelheid gegevens geëxfiltreerd en gepubliceerd "op een ongeorganiseerde manier op het darknet, in een formaat dat moeilijk toegankelijk was", waardoor de analyse "enige tijd in beslag nam", legde het CHRSM uit.

Uit de analyse bleek dat "sommige gepubliceerde gegevens helaas informatie bevatten over onze patiënten en medewerkers. In overeenstemming met de wet hebben we de aard van de gestolen informatie op onze website gepubliceerd. Er is bevestigd dat er geen medische gegevens van patiënten zijn gestolen."

Er is een klacht ingediend bij de politie en het onderzoek loopt nog, aldus de ziekenhuisgroep, die eraan toevoegt dat de teams ondanks de moeilijke werkomstandigheden "het welzijn en de gezondheid van de patiënten zoveel mogelijk in stand houden."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.