Eerste lijn softwareleveranciers in België verenigen zich onder nieuwe koepel BeMeSo.

Negen bedrijven, die samen ongeveer 90% van de markt voor huisartsen en apotheken in België vertegenwoordigen, hebben vrijdag BeMeSo opgericht. Deze nieuwe vereniging is opgericht met doel om “alle zorgverstrekkers in staat te stellen om optimaal gebruik te maken van digital health en eGezondheid” onderstreepte de vereniging vrijdag in een mededeling. De stichtende leden zijn CGM, Corilus, Farmad, HDMP,  Medicalsoft, Nextpharm, Officinall, Sabco en Prorec-Be

“De digitalisering van de gezondheidszorg gaat in België met rasse schreden vooruit. De overheid, zowel federaal als regionaal, heeft een ambitieuze strategie en concrete plannen. Opdat de eerste lijn zorgverstrekker in staat zou worden gesteld om optimaal gebruik te maken van digital health, eGezondheid, eHealth, mHealth, tele-gezondheid, geïntegreerde zorg, multidisciplinariteit, enz… is een goede integratie met het gebruikte softwarepakket cruciaal.

Volgens de stichters van BeMeSo “zijn softwareleveranciers een echte partner en gids voor zorgverstrekkers om hun praktijk sneller “future-proof” te maken en spelen ook een belangrijke rol in het delen van expertise inzake de multidisciplinaire samenwerking van zorgactoren rond hun patiënt”.

Nochtans betreuren ze om niet betrokken te zijn bij de beslissingen die aan de basis liggen van hun projecten. “De software leveranciers zijn overtuigd dat een proactieve betrokkenheid kan leiden tot een kwalitatievere en soepele implementatie. Hierdoor zouden sommige problemen bij de invoering van nieuwe diensten vermeden kunnen worden”.

De vzw BeMeSo heeft tot doel de softwareleveranciers van de eerste lijn in België te vertegenwoordigen op beleidsniveau, dit zowel federaal als regionaal. De vereniging zegt te willen samenwerken met de 2 grote organisaties van de sector, Prorec-be en Agoria.

De doelstelling van BeMeSo is om een brede gesprekspartner te worden voor de overheid en implementaties binnen de gehele eerste lijn te helpen realiseren en stroomlijnen

Praktisch:

BeMeSo a.s.b.l./v.z.w.

Lenniksebaan 451 Route de Lennik  _  

1070 Anderlecht  

info@bemeso.be

www.bemeso.be ‘(in opbouw)

Twitter: @be_meso

Bestuursleden: Peter Van den Berge, Johan Spincemaille, François Meeus, Jos Vranken, Luc Mertens, Koen Breyne, Dirk Van Schil, Philippe Godeaux, Michel Thomas, Jos Devlies

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.