Geduld van huisartsen op na zoveelste crash van eHealth (Domus Medica)

Deze ochtend zijn huisartsen weer wakker geworden met een totale crash van het eHealth-systeem, het elektronisch platform voor het uitwisselen van medische gegevens. Huisartsenvereniging Domus Medica spreekt van "schuldig verzuim van de overheid waarbij rechtstreeks de gezondheid van de burger in het gedrang wordt gebracht en potentieel patiënten zullen overlijden".

Volgens Domus Medica gaat het om de zoveelste grote panne van eHealth. Het uitvallen van het eHealth-systeem maakt dat huisartsen opgezadeld worden met uren extra administratieve belasting. "Op het moment dat huisartsen een beginnende griepepidemie moeten managen, een uitbraak van het coronavirus moeten surveilleren en ondertussen al de patiënten met chronische ziekten zo gezond mogelijk houden, is dit onaanvaardbaar."

Domus Medica zegt dat de overheid het vertikt om een structureel probleem in haar digitale ondersteuning aan te pakken. "Een overheid die inzet op de digitalisering in de zorg, moet er eerst en vooral voor zorgen dat het zenuwcentrum van deze digitale communicatie, het eHealth-systeem, een performant systeem is", klinkt het. De huisartsenvereniging roept de overheid op om de problemen onmiddellijk op te lossen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

 • Philip VAN LIERDE

  28 januari 2020

  Syndicaten zijn er om "acties" te organiseren , doch nog niets van gemerkt ?
  En er zijn genoeg redenen om "actie" te voeren …. hélaas …..

 • Rufij BAEKE

  28 januari 2020

  Diagnose zal niet volstaan. Er is duidelijk nood aan actie Rufy BAEKE - Syndicaat Vlaamse Huisartsen