Gunning voor contactopsporingsapp in juli gelanceerd

Smals zal de overheidsopdracht lanceren, maar speelt zelf geen rol in de ontwikkeling of audit van de contactopvolgingsapplicatie. Men koos voor DP-3t/bluetooth. De manuele opvolging wordt stelselmatig geoptimaliseerd. Er werden ook afspraken gemaakt over de ‘tweedelijnsdefensie’. Dat is het resultaat van de interministeriële conferentie (IMC) gisteren.

Wat betreft de ontwikkeling van een contactopsporingsapplicatie hebben de meeste ministers hun gezamenlijk engagement voor dat dossier bevestigd. Vóór het einde van de week zullen alle ministers een definitief standpunt innemen.

De IMC nam verder kennis van de stand van zaken inzake de manuele contactopvolging.

De systemen en processen worden stelselmatig geoptimaliseerd.

Voor de controletoren voor de tweedelijnsdefensie zijn ondertussen afspraken gemaakt tussen Sciensano en de gezondheidsinspecties van de deelstaten. Sciensano voorziet in een surveillance op basis van meerdere databronnen. De gezondheidsinspecties organiseren hun surveillance aan de hand van de signalen van Sciensano én door protocollen die zij afsluiten met niet-structurele collectiviteiten (zoals een kamp van een jeugdbeweging) of andere settings (bijvoorbeeld een bedrijf).

Die protocollen moeten een snelle detectie en actie garanderen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.