Hoogtechnologische gezondheidszorg in diverse vormen in Leuven

De Leuvense ontwikkelingsorganisatie MindGate, een samenwerking tussen de UZ Leuven, imec, iMinds en de KuLeuven,  wil dé drie pijlers van de stad, gezondheid, hightech en creativiteit concreet op de kaart zetten.

Dat gebeurt ook aan de hand van een aantal concrete initiatieven. Zo opende het Health House , een ‘uniek belevingscentrum over de toekomst van gezondheid en zorg’, afgelopen weekend de deuren. Het centrum, gelegen in het wetenschapspark Arenberg in Heverlee, richt zich voorlopig nog alleen tot professionals.  “Om de content van het Health House up to date te houden werken we samen met verschillende professoren, artsen en experts”, zo zegt de KU leuven in een communiqué.

Cross-over festival

Van 2 tot 5 mei is het tijd voor het festival And&, een organisatie van MindGate.  and& wil een ‘unieke summit & festival zijn op het snijvlak van health, high-tech & creativiteit’.  Het vierdaagse festival bestaat uit twee delen: een gratis deel voor inwoners van Leuven en iedereen die geïnteresseerd is  en een betalend luik voor professionals met gerenommeerde sprekers uit binnen- en buitenland. Een aantal namen zijn al bekend. Zo is een van de gasssprekers professor Hiroshi Ishiguro , directeur van het Intelligent Robotics Laboratory dat deel uit maakt van het Department of Systems Innovation in the Graduate School of Engineering Science aan de universiteit van Osaka en expert in onder meer het inschakelen van robots in de zorg. Andere sprekers zijn onder meer Luc Van den hove, voorzitter en CEO van imec sinds 2009, professor Koen Kas, CEO van HealthSkouts  en professor Bart Preneel van de KULeuven.  Wordt vervolgd.

Lees ook :

Leuven, eeuwenoude maar springlevende hightech health-metropool 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.