icometrix geselecteerd door CB Insights als een van de 150 meest innovatieve digitale startups ter wereld

icometrix (Leuven, België; Chicago, USA) is de wereldleider in software oplossingen om klinisch relevante data uit medische hersenscans (MRI en CT) te berekenen. Deze metingen worden gebruikt voor een betere diagnose en opvolging van patiënten met multiple sclerosis, de ziekte van Alzheimer, dementie en traumatische hersenletsels

 CB Insights heeft vandaag icometrix geselecteerd voor de Digital Health 150-ranglijst. De Digital Health 150 lijst bevat de meest veelbelovende digitale gezondheidsbedrijven ter wereld op. CB Insights CEO Anand Sanwal onthulde vandaag de Digital Health 150 tijdens Future of Health, een bijeenkomst van topmanagers van de grootste zorginstellingen, startups en investeringsbedrijven.

De CE-gemarkeerde en FDA-gecertificeerde icobrain-software van icometrix, haalt klinisch relevante informatie uit MRI- en CT-scans van patiënten met neurologische aandoeningen, zoals multiple sclerose, de ziekte van Alzheimer, dementie en hersentrauma. De icobrain AI software wordt al in meer dan 120 ziekenhuizen wereldwijd gebruikt, en in klinische studies door 4 van de top 5 farmaceutische bedrijven.

"Van farmaceutica tot patiëntenzorg, technologie verandert de gezondheidszorg snel en de Digital Health 150 verzamelt de 150 beste startups op het gebied van innovatie en verandering in de sector", aldus CB Insights CEO Anand Sanwal. "Het is een voorrecht om de gegevens van CB Insights te gebruiken om deze bedrijven te identificeren en in de kijker te zetten, en we kijken ernaar uit om hun succes in 2019 en verder te volgen."

"We zijn vereerd deze erkenning te ontvangen van CB Insights en om België in deze prestigieuze lijst te vertegenwoordigen", aldus prof. Wim Van Hecke, CEO van icometrix. "Innovatieve digitale gezondheidsoplossingen doen de gezondheidszorg in een snel tempo veranderen. Via onze MRI- en CT-metingen van de hersenen helpen we radiologen, neurologen en neurochirurgen om beter geïnformeerde en nauwkeurigere beslissingen te nemen voor patiënten met neurologische aandoeningen. Omdat veel neurologische aandoeningen chronisch zijn, is het cruciaal om individuele patiënten op het juiste moment de juiste behandeling te bieden." concludeert prof. Van Hecke.

> Lees ook : Icobrain: Belgische software voor de diagnose van de dementie goedgekeurd door de FDA

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.