IQVIA en Early Tracks: een team voor de analyse van klinische gegevens

De Belgische en Luxemburgse afdeling van IQVIA sloot een samenwerkingsakkoord met EarlyTracks om NLP (Natural Language Processing) te integreren in Clinical Data Warehouse.

De Belgische en Luxemburgse afdeling van IQVIA (een multinational die gespecialiseerd is in gezondheids-informatietechnologie en klinisch onderzoek) kondigde bij monde van de General Manager, Frank Swaelens het akkoord aan met het Belgische bedrijf EarlyTracks (een spin-off van de UCLouvain) onder leiding van Brice de Behault en gespecialiseerd in Natural Language Processing (NLP).

Frank Swaelens zegt het als volgt op LinkedIn: “Door klinische NLP van EarlyTracks te integreren in IQVIA Clinical Data Warehouse (Forcea HealthReport Clinical) kunnen we Nederlandstalige en Franstalige artsen helpen, en ook ziekenhuizen, bij een betere toegang tot medische informatie, betere outcomes, betere rapportering aan de overheid en meer doeltreffendheid.”  

Forcea HealthReport is een platform voor business intelligence voor het monitoren van de kwaliteit in ziekenhuizen. Het proces wordt dus binnenkort geoptimaliseerd door betere herkenning van klinische gegevens dankzij de technologie van EarlyTracks.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.