Mijngezondheid: elke drie maand nieuwe functionaliteiten

In zijn discours op de ICT&health World Conference in Den Haag op 22 juni, maakte adjunct-kabinetschef Bart Vermeulen een stand van zaken van de vooruitgang op het vlak van ICT en gezondheid in België. Hij kondigde aan dat het Belgisch portaal Mijngezondheid twee weken na de opstart in de maand mei al 70.000 gebruikers had. Het portaal maakt deel uit van de e-Health roadmap 2013-2018. “We werkten samen met twee patiëntenverenigingen: het VPP (Vlaanderen) en de LUSS (Wallonië). Het doel van de regering is om artsen, verzorgend personeel en gebruikers aan te moedigen om gebruik te maken van digitale oplossingen. Je hoeft niet ziek te zijn om er gebruik van te maken, het kan ook voorkomen dat je ziek wordt.”

Vandaag zijn de functies van Mijngezondheid nog beperkt, maar het is de bedoeling om elke drie maanden nieuwe functionaliteiten toe te voegen, aldus Bart Vermeulen. “We zijn ambitieus. In 2018 en 2019 zullen er nog veel opties bijkomen. Betere communicatie tussen zorgverstrekkers en patiënten is mogelijk. We maken dan ook werk van de beveiliging via mail of chat. De patiënt moet ook de mogelijkheid hebben om een second opinion te vragen aan een andere arts, of om zelf een specialist te kiezen via een digitaal verwijsportaal.”

Voor hem moet de patiënt, meer dan ooit, zijn gezondheid in eigen hand nemen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.