Skeyes steekt droneactiviteiten in apart filiaal waar ze ook levering medische pakketten zullen testen

Luchtverkeersleider skeyes brengt zijn droneactiviteiten onder in een apart filiaal, dat de naam SkeyDrone krijgt. Op termijn zullen externe partners kunnen instappen in de commerciële dochtermaatschappij, zo kondigt skeyes aan. 

Skeyes heeft al langer aandacht voor de opkomst van drones, en vooral voor de uitdaging om de onbemande vliegtuigen veilig te kunnen integreren in het bestaande vliegverkeer. Dat gebeurde onder meer met de lancering van de app droneguide. Er lopen ook projecten om praktische toepassingen met drones te testen in reële omstandigheden, zoals bijvoorbeeld inspectievluchten in havengebied en levering van medische pakketten.

Alle initiatieven rond drones zullen nu worden gebundeld in SkeyDrone. Het filiaal zal onder andere luchtverkeersleidingsdiensten bieden voor onbemande vliegtuigen en het zal ook werken rond de bescherming van bijvoorbeeld luchthavens tegen ongewenste drones.

Skeyes is in eerste instantie de enige aandeelhouder van het nieuwe filiaal. "In een tweede fase zullen publieke en private (industriële) partners gezocht worden om het aandeel van skeyes te verminderen maar vooral om de nodige kennis en competenties toe te voegen aan de werking", klinkt het in een persbericht. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.