Terumo investeert in productie van medische apparatuur in Leuven

Terumo Corporation investeert 26 miljoen euro in de productie van medische apparatuur in de Europese hoofdzetel in Leuven. Het gaat om een capaciteitsuitbreiding van de productielijnen, zonder bijkomende aanwervingen. Dat meldt het bedrijf maandag.

In zijn Leuvense productievestiging maakt en assembleert de Japanse onderneming medisch materiaal. "De productiecapaciteit wordt uitgebreid om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar onze producten", zegt Geert Lambrechts, director corporate communications. De nieuwe productielijnen worden opgestart over twee tot drie jaar.

In Europa stelt Terumo 1.300 mensen te werk, van wie 900 in Leuven. "Er komen geen extra jobs door de investering", stelt Lambrechts. "Het gaat om een verdere automatisering van productieprocessen. Doorlopend is er vraag naar nieuwe producten in medische apparatuur, onder meer omdat er steeds meer toegang tot de gezondheidszorg komt."

Op de site in Leuven produceert Terumo medisch materiaal in twee eenheden. "In de spuitgieterij verhogen we het aantal assemblagelijnen en investeren we in een flexibele assemblagelijn om de productie aan te passen aan de noden van onze klanten. En in de Interventional Systems-divisie worden de productieprocessen voor assemblage en verpakking verder geautomatiseerd", zegt Henk Houf, chief operations officer van Terumo Europe.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.