AI4Health-leerstoel stelt Belgische AI-knowhow in gezondheidszorg voor

De AI4Health taskforce van AI4Belgium (de Belgische coalitie voor Kunstmatige Intelligentie, AI) lanceert in 2022 in samenwerking met Numerikare een reeks Webinars onder de naam "The AI4Health Chair" om de Belgische knowhow in AI in de zorg in de kijker te zetten. 

"België telt tal van concrete projecten die onze gezondheidszorg vandaag verbeteren, en het is hoog tijd om die in de kijker te zetten", zegt Nathanael Ackerman, CEO van AI4Belgium en AI-expert voor de federale overheidsdiensten. Deze reeks Webinars ligt dan ook volledig in de lijn van de federale AI-strategie om België te positioneren als een internationale innovatiehub.

Dr. Giovanni Briganti, leider van de AI4Health-groep en initiatiefnemer van het project zegt het als volgt: "We willen de aandacht vestigen op geconsolideerde projecten, waaronder zorginstellingen, universitaire onderzoekseenheden en vooruitstrevende bedrijven op het gebied van AI, die bewijzen dat slimme medische technologieën zowel de kwaliteit van de zorg voor patiënten in België kunnen verbeteren als de kwaliteit van het beroepsleven van gezondheidswerkers. Projecten kunnen ook de prestaties van zorginstellingen ondersteunen, bijdragen tot onderzoek en ontwikkeling en het beheer van de volksgezondheid verbeteren. 

"We willen gezondheidsprofessionals, patiënten, burgers en iedereen die geïnteresseerd is in gezondheid en digitaal, laten zien dat AI mogelijk is in België", aldus dr. Briganti.

De AI4Health-leerstoel loopt gedurende 2022 en biedt een reeks van tien Webinars over verschillende onderwerpen in verband met AI en gezondheid, ontwikkeld in Belgische zorginstellingen. 

Het eerste Webinar (in English) vindt plaats op 20 januari 2022 om 17.00 uur en gaat over het gebruik van AI in medische beeldvorming om de zorg te verbeteren in het kader van de covid-19-pandemie in het CHU de Liège. Te gast zijn professor Edouard Louis, decaan van de faculteit geneeskunde van de Université de Liège en professor Juliet Guiot, longarts van het CHU de Liège.

> Inschrijven:  https://www.eventbrite.be/e/ai4belgium-ai4health-chair-tickets-223186515877

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.