Testen van drones interziekenhuistransport Antwerpen

Vijf bedrijven zullen vanaf het tweede deel van 2019 testvluchten met drones uitvoeren voor transport van medische paketten tussen ziekenhuizen in Antwerpen. Dat laat Belgocontrol, een van de vijf partners in het project, weten in een persbericht. Het project MEDRONA wordt gesteund door de federale overheid.

Uit 136 projectvoorstellen in het kader van Smart Mobility Belgium (SMB), een initiatief van de federale minister van Transport Alexander De Croo (Open Vld) en minister voor Communicatie François Bellot (MR), was MEDRONA een van de 15 geselecteerden. De initiatiefnemers willen een systeem ontwikkelen om op betrouwbare, ecologische en efficiënte manier medische pakketten te transporteren tussen ziekenhuizen. Het gaat dan bijvoorbeeld om menselijk weefsel, bloed- en urinest alen of apotheekbereidingen.

Binnen het project zullen nu specifieke vliegcorridors tussen ziekenhuizen verder worden onderzocht. Na een reeks testvluchten in 2019 is het de bedoeling dat MEDRONA de wettelijke goedkeuring krijgt voor de toekomstige exploitatie van het dronetransportsysteem voor medische doeleinden in Antwerpen. "Dankzij deze service zullen ziekenhuizen hun patiënten kwalitatief hoogstaande diensten kunnen blijven aanbieden nu de wegen alsmaar meer toeslibben", zegt Mikael Shamim, coördinator van het moederproject Helicus Aero.

Lees ook :

>Stad Brussel onderzoekt gebruik van drones in noodsituaties

De Stad Gent steunt de ontwikkeling van een 'ambulance-drone' met intentieverklaring

Ziekenhuizen testen transport stalen uit met drones

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.