Howest campus Kortrijk opent VR-speelterrein

In samenwerking met Howest opent The Park een nieuwe VR-venue op de Howest campus The Level in Kortrijk. Na Gent, Antwerpen en Hasselt is dit het vierde VR-speelterrein van The Park. Studenten en docenten van de bacheloropleiding Digital Arts & Entertainment krijgen er hun eigen leslokalen om hun expertise uit te bouwen.

Op het nieuwe VR-speeltereein van The Park in Kortrijk kunnen bezoekers spelletjes spelen in virtual reality. Zo is er een game gebaseerd op de Vlaamse serie "De Dag". Na Gent, Antwerpen en Hasselt is dit het vierde VR-speelterrein van The Park. Voor Kortrijk werken ze samen met studenten en docenten van de Howest bacheloropleiding 'Digital Arts & Entertainment'.

De studenten krijgen een leslokaal binnen in de VR-venue zodat ze in een inspirerende omgeving hun expertise kunnen uitbouwen. Zo wil The Park hun pioniersrol blijven behouden op vlak van virtual reality. Het park zal dus niet enkel dienen voor entertainment maar ook uitgebouwd worden tot innovatiecentrum. De studenten kunnen bijvoorbeeld de nieuwe venue gebruiken om "exergames", waarbij spelers fysieke inspanningen moeten leveren om het game te kunnen spelen, te bedenken, ontwikkelen en testen.

The Park bleek tot nu toe een groot succes. De eerste venue in Antwerpen haalde meer dan 50.000 bezoekers in haar eerste jaar. Het speelterrein in Kortrijk opent de deuren op vrijdag 1 november.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.