Jambon benadrukt belang van FTI tijdens bezoek Zorabots

Softwarebedrijf Zorabots kreeg bezoek van Vlaams minister-president Jan Jambon. Het bedrijf ontwikkelt onder meer robots die oplossingen kunnen bieden in de gezondheids- en hospitalitysector, onderwijs en retail. Jambon benadrukte bij zijn bezoek waarom het project Flanders Technology en Innovation (FTI) belangrijk is voor bedrijven als ZoraBots.

"Zorabots is het perfecte voorbeeld van een bedrijf in Vlaanderen dat internationaal veel erkenning krijgt, maar te weinig bekend is in Vlaanderen", zei de minister-president tijdens zijn bezoek. "Daarom ben ik hier, dat moeten we veranderen en dat is ook wat we willen doen met Flanders Technology en Innovation: deze waardevolle bedrijven een forum geven,  jongeren motiveren om voor STEM te kiezen. En tot slot als doelstelling met FTI: in brede lagen in de bevolking het geloof in de toekomst te herstellen. Als je ziet wat we hebben in Vlaanderen dan hebben we een fantastische toekomst." 

Zorabots was tevreden met het bezoek van de minister. "We hebben samen bekeken hoe we elkaar kunnen versterken", vertelt CEO Fabrice Goffin. "De verdere ontwikkeling van Vlaanderen als hightech regio zal een nieuwe economische boost betekenen. Om dat waar te maken is er nood aan voldoende incentives, ondersteuning en aan voldoende 'human capital'."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.