Microsoft zal zijn AI-assistent Copilot breder beschikbaar maken

Het computerconcern lanceert onder meer een gratis app voor Android en iOS. Copilot is de chatbot met AI die gebruikers onder meer toelaat om teksten te schrijven of samen te vatten, uitleg te verschaffen of om afbeeldingen te genereren. De "assistent" is al toegankelijk voor alle bedrijfsklanten van Microsoft 365. Het concern maakt die nu ook beschikbaar voor alle klanten van zijn internetdiensten. Daarnaast lanceert het een beperktere versie van de chatbot, die gebruikers kunnen aanpassen naargelang hun interessesfeer.

Copilot is de chatbot met AI die gebruikers onder meer toelaat om teksten te schrijven of samen te vatten, uitleg te verschaffen of om afbeeldingen te genereren. De "assistent" is al toegankelijk voor alle bedrijfsklanten van Microsoft 365. Het concern maakt die nu ook beschikbaar voor alle klanten van zijn internetdiensten. Daarnaast lanceert het een beperktere versie van de chatbot, die gebruikers kunnen aanpassen naargelang hun interessesfeer.
Met het Britse telecomconcern Vodafone werd dan weer een strategisch partnerschap voor tien jaar afgesloten, waardoor clouddiensten en het Internet of Things-platform zullen worden uitgebreid met AI-functies. Vodafone zal er de volgende jaren 1,5 miljard dollar in investeren.
Eerder deze maand kondigde Microsoft al aan dat er op zijn klavier een aparte toets komt om Copilot rechtstreeks te activeren. Het ging om de eerste aanpassing in dertig jaar van het toetsenbord. De AI-assistent zal later dit jaar ook beschikbaar zijn in het besturingssysteem Windows 11 van Microsoft.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.