Nieuwe website voor alle geneesmiddeleninfo (FAGG)

Via de online geneesmiddelendatabank kunt u al enige tijd alle nuttige documenten raadplegen, zoals de bijsluiters, van alle geneesmiddelen. De oude bijsluiterwebsite is sinds 2 januari  definitief stopgezet. Het FAGG wil op een eenvoudige manier alle geneesmiddeleninfo ter beschikking stellen.

Op www.geneesmiddelendatabank.be vindt u daarom alle geneesmiddelen terug voor zowel menselijk als diergeneeskundig gebruik die in België een vergunning hebben voor het in de handel brengen, registratie, vergunning voor parallelinvoer. Ook die geneesmiddelen die een  tijdelijke gebruiksvergunning hebben. De geneesmiddelendatabank wordt elke dag bijgewerkt. U kunt een zoekopdracht uitvoeren op basis van één of meer kenmerken van het geneesmiddel en uw zoekresultaten downloaden.

Voor elk geneesmiddel is heel wat relevante informatie beschikbaar:
•    de bijsluiter;
•    de SKP (samenvatting van de kenmerken van het product);
•    verschillende gegevens zoals datum sinds wanneer het geneesmiddel werd vergund, CNK-code, toedieningswijze, verpakkingsgrootte …;
•    marktstatus (gecommercialiseerd, onbeschikbaar …);
•    wanneer van toepassing: RMA-materiaal (Risk Minimisation Activities);
•    wanneer van toepassing: DHPC (Direct Healthcare Professional Communication).

Sinds kort is het ook mogelijk om een hyperlink te verkrijgen die permanent de meest recente versie van de bijsluiter of SKP zal tonen. Wanneer u een specifiek geneesmiddel zoekt, kunt u gewoon rechts klikken op “bijsluiter” en dan het linkadres kopiëren. Gaat het om een centraal vergund geneesmiddel, dan klikt u eerst op “bijsluiter” en dan klikt u rechts op “bijsluiter downloaden” om het linkadres te kopiëren.

De oude bijsluiterwebsite
De oude website van het FAGG bijsluiters.fagg-afmps.be waar u bijsluiters en SKP’s kon opzoeken werd sinds juli 2022 niet meer bijgewerkt. Nu wordt definitief de stekker getrokken uit deze applicatie. Voortaan worden bezoekers rechtstreeks doorgestuurd naar de geneesmiddelendatabank.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.