WhatsApp lanceert toepassing om grote groepen te bereiken

Berichtendienst WhatsApp lanceert een nieuwe toepassing, 'Channels' genaamd, waarmee men grote groepen gebruikers tegelijk kan bereiken. Het richt zich daarbij op organisaties of bedrijven met een groot publiek. Channels is bedoeld voor communicatie in één richting: de boodschap beantwoorden zal niet kunnen.

Met de nieuwe feature zal men teksten en foto's kunnen versturen, maar ook video's, stickers of polls. Gebruikers van Whatsapp zullen de 'Channels' die hen interesseren in een apart tabblad kunnen terugvinden, los van hun privécontacten en -groepen.

De contactnummers binnen het nieuwe communicatiekanaal blijven onzichtbaar, en de berichten zullen ook na dertig dagen verdwijnen.

De toepassing wordt eerst uitgerold in Singapore en Colombia, kondigt moederbedrijf Meta donderdag aan. Ook internationale organisaties zoals de Wereldgezondheidsorganisatie of sportteams als FC Barcelona en Manchester City testen de toepassing. De bedoeling is om Channels geleidelijk in meer landen uit te rollen. 

Er wordt intussen ook nagedacht over nieuwe toepassingsmogelijkheden voor dit communicatiekanaal. Zo zou men bijvoorbeeld betaaldiensten kunnen toevoegen voor bedrijven.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.