Wit-Gele Kruis lanceert als eerste thuiszorgorganisatie mobiele app

Met mijnWGK lanceert Wit-Gele Kruis, als eerste thuiszorgorganisatie in Vlaanderen, een mobiele zorgapp. Daarop kunnen patiënten en mantelzorgers hun elektronische dossier raadplegen. Het platform bestaat al sinds 2016, maar was tot nu toe enkel beschikbaar op de computer. "De mijnWGK-app die nu gelanceerd is, is gebruiksvriendelijker, eenvoudig en snel toegankelijk", klinkt het.

MijnWGK geeft onder meer informatie over aankomende afspraken, evolutie van wondzorg en contactgegevens. Ook de behandelende arts en verpleegkundigen kunnen zo aan het dossier van hun patiënt. Vorig jaar logden ruim 65.000 gebruikers in via hun computer, bijna de helft van de 135.000 patiënten en zevenduizend zorgverleners.

"We merken dat vooral de mantelzorgers of de jongere patiënten nood hebben aan up-to-date informatie over hun eigen zorg of die van hun familielid", aldus algemeen directeur Hendrik Van Gansbeke. "We willen die betrokkenheid laagdrempelig maken en geloven dat een app daar een ideaal middel voor is."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.