AfricaMuseum bekroont 'SmartGlasses4Health'

In het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika heeft kersvers minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (sp.a) donderdag de Prijzen voor Digitalisering voor Ontwikkeling uitgereikt. Die tweejaarlijkse prijzen bekronen initiatieven die digitalisering inzetten als hefboom voor ontwikkeling in partnerlanden van de Belgische ontwikkelingssamenwerking.

De prijzen werden uitgereikt in drie categorieën. In de categorie "iStartUp", voor een innovatief idee of start-up, won AKABOXITECH, dat digitale inclusie in Oeganda wil bevorderen. Aan de prijs hangt een stage in een Belgische of internationale incubator ter waarde van 25.000 euro vast.

In "iStandOut", de categorie voor een succesverhaal, koos de jury voor Smart Glasses 4 Health, dat telegeneeskunde met een e-bril aanwendt om de toegang tot kwalitatieve zorg in het Congolese Kingandu te verbeteren. De laureaat kan voortaan rekenen op een kredietlijn van 10.000 euro.

De publieksprijs "iChoose" was tot slot weggelegd voor de videoreeks "Bambanani - Joining hands to teach every child" van de Vlaamse Vereniging voor Ontwikkelingssamenwerking en Technische Bijstand (VVOB) over inclusief onderwijs voor kinderen in Zuid-Afrika. Het project wordt beloond met een geldsom van 5.000 euro.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.