App om coronapas te scannen vanaf vandaag buiten werking

De app die door horeca-uitbaters en anderen gebruikt wordt om de coronapas te scannen, wordt vanaf vandfaag buiten werking gesteld. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke gezegd in het Eén-journaal.

Het Overlegcomité van de federale regering en de deelstaten besliste vrijdag om over te schakelen op code geel, het laagste trapje van de coronabarometer. Daardoor vervalt het gros van de coronamaatregelen, met inbegrip van het Covid Safe Ticket. 

Het CST kán vanaf vandaag ook simpelweg niet meer gebruikt worden, verzekerde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke in Het Journaal op Eén. De app die gebruikt wordt om de coronapas te scannen, wordt immers buiten werking gesteld. 

Vandenbroucke benadrukte wel dat het Covid Safe Ticket wat hem betreft niet definitief in de vuilnisbak belandt. Bij een mogelijke opflakkering van het coronavirus kan het opnieuw een zinvol instrument zijn, zei hij. 

Op het Overlegcomité is vrijdagmiddag gesproken over de toekomst van instrumenten als de coronapas en het Passenger Locator Form (PLF). Knopen zijn daarover nog niet doorgehakt: de regeringen zullen overleggen op basis van de uitkomst van parlementair debat, klonk het.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.