Belgisch bedrijf gespecialiseerd in zorg op afstand haalt 3,65 miljoen euro op

MoveUP, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in digitale zorg op afstand na een orthopedische ingreep of maagverkleining, heeft 3,65 miljoen euro opgehaald, zo blijkt. Het bedrijf wil het geld gebruiken om zijn activiteiten uit te breiden naar andere domeinen in de zorg en zijn internationale expansie voort te zetten.

De vraag naar gezondheidszorg op afstand is de afgelopen jaren toegenomen, zegt moveUP. Het bedrijf biedt behandelingsplannen voor patiënten voor en na een operatie. Ze ontvangen een gepersonaliseerd digitaal revalidatieplan en de zorgverleners kunnen het herstel vanop afstand volgen, op basis van dagelijkse data. Op die manier kunnen de zorgverleners ook de meeste aandacht besteden aan patiënten die dat het meest nodig hebben. "Hiermee draagt moveUP bij tot minder complicaties en heropnames, alsook een korter ziekenhuisverblijf en een hogere patiënttevredenheid", klinkt het. Deze manier van werken levert ook besparingen op, van gemiddeld 1.700 euro per patiënt.

Tot nu toe werden meer dan 2.000 patiënten begeleid bij een heup- of knievervanging, zowel voor als na de operatie. Het bedrijf wil nu deze expertise in andere landen toepassen (Nederland, Frankrijk, Duitsland, VK). Ook de Amerikaanse markt "wordt verkend". 

Daarnaast wil moveUP zijn oplossing ook uitbreiden naar andere gebieden in de zorg. "Het platform van moveUP wordt ook gebruikt door verschillende grote biofarmaceutische bedrijven en producenten van medische apparatuur als basis voor de ontwikkeling en verstrekking van datagedreven zorgtrajecten. Dergelijke partnerschappen zullen worden uitgebreid en geïnternationaliseerd", klinkt het.

De kapitaaloperatie van 3,65 miljoen euro werd geleid door de investeringsfondsen Karista (Frankrijk) en White Fund (België), in een Europees samenwerkingsverband met Nina Capital, CAREvolution en Qbic. Ook oorspronkelijke investeerders, waaronder het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Sambrinvest, tekenden in op de kapitaalronde.

MoveUP heeft kantoren in Brussel en Gent en telt zo'n 25 werknemers.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.