Belgische primeur: Blockchain in gezondheid gedoceerd aan studenten geneeskunde ULB 

Tijdens de opleiding Medische Informatica aan de Vrije Universiteit Brussel nodigden Olivier Le Moine (titularis) en Giovanni Briganti (coördinator van de onderwijseenheid) Marc Toledo, Managing Director van Bit4You en co-leider van Blockchain4Belgium, uit om een cursus Blockchain in de gezondheidszorg te geven aan studenten geneeskunde. 

Dat is een primeur in België en zelfs in Europa voor een verplicht vak in het medisch curriculum.

"Het is belangrijk om toekomstige behandelaars bloot te stellen aan de voordelen van blockchain in de gezondheidszorg. In België kennen we een groot gebrek aan economische activiteiten in verband met deze toepassing in de gezondheidszorg: zorgverleners en toekomstige ziekenhuismanagers zijn de eersten die zich zorgen maken. Door de achterliggende mechanismen te begrijpen, kunnen studenten potentiële projectleiders worden in de ziekenhuisomgeving. Dat zou de administratieve en terugbetalingsprocedures voor zorg kunnen helpen vereenvoudigen, maar ook de beveiliging en het management  van medische informatie, in nauwe samenhang met AI", legt Giovanni Briganti uit. 

Marc Toledo: "Het gebruik van blockchaintechnologie in de gezondheidszorg kan leiden tot een betere beveiliging van de verschillende toeleveringsketens, een nog efficiëntere monitoring van patiënten, een grotere administratieve vereenvoudiging en vooral  een groot aantal mensen en organisaties verbinden die op een veilige en privacyvriendelijke manier de enorme hoeveelheid verzamelde informatie zullen delen waar AI-programma's hongerig naar zijn."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.