Al ruim 20.000 voorschriften met nieuwe geldigheidsdatum in pilootproject V4

De afgelopen maanden is door recip-e hard gewerkt aan de grote veranderingen vanaf 1 oktober 2020. De softwarepakketten zullen gewijzigd worden (aangepaste geldigheidsperiode voor voorschriften). Als voorbereiding loopt een 'pilootproject' of initiërend proefproject, net om al te anticiperen op praktische problemen die mogelijk zijn na de introductie.

Enkele ijverige vrijwilligers hebben zich opgegeven om samen met Recip-e het pilootproject op te starten (V4).

Samen met EyeFile, UZ Brussel, Xperthis, Daktari en PARIS, werden er verschillende tests uitgevoerd en beoordeeld, dit telkens met een positief resultaat! De tests werden nauwlettend gemonitord en gestuurd door het operationele team van Recip-e.  Ondertussen werden er reeds meer dan 20.000 voorschriften succesvol voorgeschreven in de V4 omgeving.

Voordelen voor de softwarehuizen 
De softwarehuizen hebben op verschillende manieren profijt van een pilootproject. Vanwege de vroegtijdige tests en roll-out krijgt een softwarehuis tijdens een pilootproject meer persoonlijke begeleiding van Recip-e. Bovendien kan het softwarehuis zijn klanten ook sneller van de beste service voorzien (langere geldigheid van de voorschriften, nieuwe functies voor de voorschrijver).

Zo kreeg EyeFile, het softwarehuis voor oogartsen, vaak de opmerking dat het voor oogartsen ontzettend belangrijk is om voorschriften te kunnen opstellen die langer dan 3 maanden geldig zijn. Een goede reden om zich vrijwillig te melden bij Recip-e voor een pilootproject. Ook de snelle overschakeling naar V4 door het UZ Brussel maakt dat nu in totaal ongeveer 200 dokters in één klap van V2 (het oude systeem) naar V4 gingen.

Verder kunnen mogelijke kinderziektes goed onder controle gehouden worden als men van de proeffase alles naar de grote massa uitrolt.

> Lees ook: Geldigheid e-voorschriften: wat verandert op 1 oktober?

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.