Antwerpse ziekenhuizen converseren live met eerste digitale ziekenhuis ter wereld

Om te leren van elkaar en om met open vizier het kwaliteitssysteem voor de toekomst gestalte te geven, brengen GZA Ziekenhuizen en ZNA drie avonden lang artsen, verpleegkundigen, bestuurders, directies, ondersteunende diensten en experten virtueel samen. Daarnaast is er een live verbinding met het Humber River Hospital (Toronto, Canada), het eerste volledig digitale ziekenhuis ter wereld.

Cyclus van drie virtuele conferenties met als thema “geïntegreerde zorgkwaliteit” gaat van start vanavond 10 september om 19 uur.

Aanvulling accreditaties

In de zorgsector maakten de voorbije maanden duidelijk dat een hybride patiëntgericht kwaliteitsmodel een waardevolle aanvulling is op JCI- en NIAZ-accreditaties. Innovatieve technieken hebben de sector door de crisis geholpen, en hun belang onderstreept.

Om te leren van elkaar en om met open vizier het kwaliteitssysteem voor de toekomst gestalte te geven, brengen GZA Ziekenhuizen en Ziekenhuis Netwerk Antwerpen drie avonden lang artsen, verpleegkundigen, bestuurders, directies, ondersteunende diensten en experten virtueel samen. Daarnaast is er een live verbinding met het Humber River Hospital (Toronto, Canada), het eerste volledig digitale ziekenhuis ter wereld.

Drie invalshoeken

Mede onder invloed van de crisis merkten we op dat zorgkwaliteit veel meer dimensies krijgt.  Een heel pakket van innovatieve technieken hielp ons tijdens de crisis. Ook zij hebben waarde voor de toekomst, aanvullend op JCI en NIAZ-accreditaties. De “geïntegreerde zorgkwaliteit” wordt nu vanuit drie invalshoeken onder de loep genomen: crises, kwaliteitssystemen en de “missing links”. 

Een forum creëren om met een open vizier met de diverse betrokken partijen het debat te faciliteren om naar een hybride patiëntgericht kwaliteitsmodel te evolueren. Dat was de doelstelling in februari 2020. Covid-19 heeft er echter voor gezorgd dat én de inhoud van de conferentie én de vorm, nu, totaal verschillen van het initiële opzet.

De conferentie onderging een volledige gedaanteverwisseling. Van een ééndagsseminarie met 500 deelnemers op 1 locatie tot een cyclus met 700 deelnemers waarbij de deelnemers op meer dan 500 locaties vertoeven en een 80-tal live aanwezig zijn bij de opname in studio’s in Edegem.  Een totaal nieuw format met innovatieve digitale technieken die netwerken, informatie-uitwisseling en interactie tussen deelnemers, partners en sprekers naar een nieuwe toekomst leidt.

Format

·       1ste Virtuele Conferentie: Geïntegreerde zorgkwaliteit en crises.  Plenaire sessies en drie parallelle sessies met als thema’s crises, capaciteit en kwaliteit.  Meer dan 25 sprekers uit 10 AZ's en UZ's, de Vlaamse en Federale Overheid, Defensie en Artsen zonder Grenzen.

·       Met de medewerking van het Humber River Hospital in Toronto, Canada.  Het “eerste volledig digitaal ziekenhuis” in Canada.

·       Locatie: Hotel Ter Elst, Kattenbroek 1, 2650 Edegem

·       Tijdstip: de conferentie vangt aan om 19 uur en eindigt om 21.30 uur. Aansluitend krijgen de deelnemers de kans om met de sprekers tijdens een digitale ronde tafel verder van gedachten te wisselen.

·     Meer ook op deze site

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.