AZ Maria Middelares verlaagt drempel met virtueel ziekenhuis nu ook voor ingreep

Voortaan kunnen patiënten van het AZ Maria Middelares Gent hun hele traject, van aankomst in het ziekenhuis tot in het operatiekwartier, op voorhand afleggen op virtueelziekenhuis.be. "We hopen dat de patiënt op deze manier zijn ingreep met nog meer vertrouwen ziet”, vertelt medisch directeur dr. Goethals.

Een ingreep of operatie gaat vaak gepaard met heel wat vragen. De artsen, verpleegkundigen en paramedici van AZ Maria Middelares zetten alles op alles om hun patiënten zo goed mogelijk te informeren. Voortaan kunnen patiënten hun hele traject, van aankomst in het ziekenhuis tot in het operatiekwartier, op voorhand afleggen op virtueelziekenhuis.be. “Deze innovatieve, visuele voorstelling vormt een mooie aanvulling op onze bestaande communicatiekanalen. We hopen dat de patiënt op deze manier zijn ingreep met nog meer vertrouwen ziet”, dixit medisch directeur dr. Goethals.

Verkenning

Op virtueelziekenhuis.be kan je als patiënt aangeven op welke manier je het ziekenhuis verder virtueel wil verkennen, als bezoeker of als patiënt. Voor patiënten zijn er drie trajecten:

  • een korte voorstelling van de spoed,
  • een uitgebreide tour voor toekomstige ouders die met 48.846 views op jaarbasis een groot succes is,
  • en nu dus eentje voor patiënten die een ingreep zullen ondergaan. Zij kunnen een kijkje nemen in de voorbereidingsruimte, operatiezalen en ontwaakzaal van het operatiekwartier. Ook van de een- en tweepersoonskamers zijn er beelden.

Bezoekers kunnen dankzij de 360°-beelden rondkijken in de ruimte waarin ze zich bevinden en van de ene ruimte naar de andere wandelen via visuele navigatieknoppen. Tijdens de tour is er mondelinge uitleg voorzien van een aantal medewerkers en artsen. Extra informatie is beschikbaar onder de vorm van pop-upschermen.

Geen cardboard-bril ter beschikking? Geen probleem, je kan de virtuele wandeling ook aanvatten via pc of mobiel via smartphone of iPad.

>  www.virtueelziekenhuis.be

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.