Beheer uw sociaal statuut online

Nog tot overmorgen (24 februari) hebt u de kans om uit het akkoord te stappen. Wie dat niet doet, heeft recht op het sociaal statuut van 5.088,58 euro (volledig) of 2.400,40 euro (gedeeltelijk). U kunt uw sociaal statuut als arts sinds eind vorige week ook zelf beheren.
 
Dat meldt het Riziv. Het werkt al een hele tijd aan de informatisering van het sociaal statuut via InfoSS (INFOrmatisering Sociaal Statuut). Dat project beoogde om vanaf 2020 het beheer van het sociaal statuut te digitaliseren en deels te automatiseren. In eerste instantie om de papieren rompslomp terug te dringen en tegelijkertijd om zowel voor zorgverleners als voor verzekeringsondernemingen de administratieve werklast in te perken.

Voor apothekers, kinesitherapeuten, logopedisten en verpleegkundigen is die operatie al rond sinds 2 juni 2020. En sinds 18 februari 2021 kan het dus ook voor (tand)artsen. De basisgegevens van de dossiers voor het premiejaar 2020 moeten inderdaad in de service zitten vanaf 18 februari 2021.

Het beheer van het sociaal statuut is nu dus mogelijk via de nieuwe service “Sociaal statuut” in MyRiziv. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.