China vraagt Philips om hulp bij bestrijding coronavirus

Naast de hulp van Philips doet het Duitse Bayer een donatie voor de bestrijding van het nieuwe coronavirus met een totale waarde van 1,5 miljoen euro. In China zelf hebben technologiegiganten als Baidu en Alibaba verschillende hulpinitiatieven opgezet.

Het Nederlandse elektronicaconcern Philips stuurt extra apparatuur naar China die kan worden gebruikt bij de bestrijding van het nieuwe coronavirus. Volgens Philips-baas Frans van Houten kwam het verzoek van de Chinese overheid, zo zei hij tegen zender RTL Z.

Philips levert verschillende apparatuur voor de medische sector, zoals apparatuur waarmee ziektes kunnen worden opgespoord. China kan die in de bestrijding van het oprukkende virus goed gebruiken. Het gaat onder meer om CT-scanners en beademingsapparatuur.

Het Wuhan-virus heeft ook een negatieve impact op Philips. In China werken ongeveer 8.000 mensen voor het bedrijf. Velen van hen is gevraagd om thuis te blijven.

Het Duitse Bayer doet een donatie voor de bestrijding van het nieuwe coronavirus met een totale waarde van 1,5 miljoen euro. Het chemie- en farmaciebedrijf schenkt het Chinese Rode Kruis onder andere antibiotica, vitaminetabletten en pijnstillers. Daarnaast doneert het bedrijf 600.000 euro voor beschermende kleding voor ziekenhuispersoneel in Wuhan, de stad waar de uitbraak van het virus begon.

In China zelf hebben technologiegiganten als Baidu en Alibaba verschillende hulpinitiatieven opgezet, meldt de South China Morning Post. Baidu, de Chinese tegenhanger van Google, heeft omgerekend 39 miljoen euro toegezegd voor onderzoek naar nieuwe medicijnen.

Alibaba laat inwoners van de provincie Hubei, waar Wuhan in ligt, gratis gebruik maken van zijn onlinedienst voor medisch consult. Het bedrijf, vooral bekend als e-commercebedrijf, liet ook weten actie te ondernemen tegen verkopers op zijn platforms die prijzen opvoeren van producten waar veel vraag naar is in de strijd tegen het virus.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.