Domus Medica neemt nieuwe regeling teleconsultaties op de korrel

Domus Medica juicht het op zich toe dat teleconsultaties ook in de toekomst mogelijk blijven, maar neemt de uitwerking van het nieuwe systeem op de korrel. "Teleconsultaties zullen altijd belangrijk blijven in de toekomst, maar momenteel weten we nog niet wanneer en waarvoor ze het nuttigst zijn", zegt voorzitter Roel Van Giel.

"Daarom hadden wij liever gezien dat de huidige regeling tijdelijk werd verlengd, zodat ondertussen aan een breder kader kon worden gewerkt."

Het huidige nieuwe kader smoort ruimte voor experimenteren in de kiem, vindt Van Giel, onder meer door de verplichting van een vaste huisarts.

Dat teleconsultaties met specialisten alleen terugbetaald worden na doorverwijzing, is daarnaast "oncontroleerbaar" en bijgevolg "onwerkbaar", luidt het bovendien. Van Giel hekelt ook dat het bedrag voor telefonische raadplegingen quasi gehalveerd wordt. "Waarom heeft niemand mij al kunnen uitleggen."

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Marc DE MEULEMEESTER

    17 juni 2022

    Denk je serieus dat de “patiënten “ dat remgeld thv 1 klein gesneden wit zullen betalen EN de Artsen mogen van De Orde niet aan de voordeur aanbellen om hun centjes te vragen ?!