Duitsland vergoedt gebruik van gezondheidsapps

Dit is een wereldprimeur, aangezien het Duitse socialezekerheidsstelsel zal tussenkomen in de kosten van door een arts voorgeschreven gezondheidsapps. De Duitse ziekenfondsen zorgen binnenkort voor de terugbetaling van een virtueel diabetesdagboek of een hulpmiddel om zwangere vrouwen te helpen. Tenminste als een arts ze heeft voorgeschreven alsof het om medicijnen of medische hulpmiddelen gaat.

Deze maatregel maakt deel uit van een onlangs in de Bundestag aangenomen wet over de digitale gezondheidszorg. De bedoeling van die wet is niet alleen om digitale gezondheidsapps sneller in te voeren, maar ook om de administratieve processen via informatisering te vereenvoudigen en het gebruik van gezondheidsgegevens voor onderzoeksdoeleinden te verbeteren.

In België werkt Maggie De Block aan ‘e-gezondheid’ met haar eHealth-plan. Op basis daarvan zag het door de overheid gecreëerde platform www.mhealthbelgium.be voor gevalideerde gezondheidsapps het levenslicht.

> Lees ook : Mutualiteiten betalen voor gezondheidsapps

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.