Zottegem implementeert PRIMUZ

In het Pinksterweekend werden in het AZ Sint‐Elisabeth Zottegem de eerste modules van het elektronisch patiëntendossier (EPD) Primuz in gebruik genomen, raakte nu bekend. 'In het najaar 2020 willen we alle medische en verpleegkundige info in één systeem geïntegreerd zien om onze zorgprocessen nóg beter te ondersteunen.”

Primuz is een volledig geïntegreerd klinisch werkstation dat alle basisfuncties bevat om de multidisciplinaire zorgprocessen en de onderliggende administratieve processen ziekenhuisbreed te organiseren. Elke zorgverstrekker in het ziekenhuis zal zijn handelingen registreren en documenteren in dit EPD.

Voor de patiënten betekent het geïntegreerd karakter van het EPD een verhoogde kwaliteit en productiviteit van de zorg. Voor het ziekenhuis betekent dit vooral een vooruitgang in efficiëntie, kwaliteit en veiligheid.

De software van PRIMUZ is ontwikkeld door het UZ Brussel en wordt verder door hen onderhouden en aangepast aan de Belgische zorgcontext. Voor de implementatie en integratie van het EPD in andere ziekenhuizen doet UZ Brussel een beroep op CTG, een specialist op vlak van IT services voor de gezondheidszorg.


Verdere implementatie

“In deze eerste fase werd het administratief pakket m.b.t. inschrijvingen, transferten en ontslagen en het agendabeheersysteem voor ambulante contacten geïmplementeerd,” vertelt Johan Noyez, directeur ICT. “In verschillende fases gaan we over tot de verdere implementatie van de functionele domeinen: het medisch en het verpleegkundig dossier, ordercommunicatie, medicatiebeheer en tot slot het operatiekwartier en het dagziekenhuis. In het najaar 2020 willen we alle medische en verpleegkundige informatie in één systeem geïntegreerd zien om onze zorgprocessen nóg beter te ondersteunen.”

“Na maanden voorbereiding door workshops, analyse, configuratie, opleiding en testing van PRIMUZ zijn we heel trots op de implementatie van de eerste fase in het AZ Sint‐Elisabeth Zottegem. De vlotte samenwerking tussen alle betrokken partijen was de sleutel tot succes”, bevestigt Ann Vansichen, Managing Director van CTG Health Solutions.

Momenteel hebben 9 ziekenhuizen gekozen voor PRIMUZ. Het AZ Sint‐Elisabeth Zottegem is het eerste ziekenhuis waar het nieuwe EPD effectief in gebruik is genomen. De opstart van meerdere andere ziekenhuizen is inmiddels in volle voorbereiding en zal volgen in de komende maanden.

Lees ook: Zottegem kiest voor PRIMUZ

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.