FamilyChannel stimuleert therapietrouw en fnuikt isolement

Lees hoe nieuwe technologie een meerwaarde biedt bij vereenzamende ouderen en zelfstandige mensen met een verstandelijke beperking. Ondernemer Etienne Maeriën droomt ervan om met FamilyChannel het dreigende isolement te doorbreken. Hij koppelt er bovendien een gezondheidsmissie aan met een ‘therapieminderservice’.

De man die ooit aan de basis lag van het succesvolle afsprakensysteem UltraGenda (inmiddels in Amerikaanse handen), IT-expert en voormalig e-gezondheidsadviseur bij Maggie De Block, ziet het al helemaal voor zich: FamilyChannel, een communicatiekanaal dat familiebanden wil aanhalen.

“We hebben allemaal drukke agenda’s, wonen verder van het ouderlijk huis dan bij vorige generaties het geval was. Eventjes binnenwippen is vaak helemaal niet evident. Dat allemaal oplossen via mail en sociale media? Niet iedereen kan daarmee overweg. Zo riskeer je dat een pak familieleden buitenspel komen te staan. De pater en mater familias, maar ook andere familieleden zoals iemand met een verstandelijke handicap die zelfstandig woont.”

FamilyChannel is exact daarvoor bedoeld: deze digibeten toch meenemen in de digitale “familiebubbel”. Via FamilyChannel kunnen familieleden snel en eenvoudig foto’s, filmpjes en verhalen met hen delen. Ze krijgen alles automatisch te zien op een scherm bij hen thuis, in het WZC, enzomeer.

Hoe werkt het? 

Cruciaal is dat ze daar zelf niets voor hoeven te doen: ze moeten het scherm niet bedienen want dat gaat vanzelf aan en uit. Ze hoeven geen afstandsbediening te besturen: foto’s en filmpjes worden automatisch afgespeeld. Eén iemand per familie coördineert het kanaal vanop afstand. Die persoon beheert hoe laat gaat het scherm aan en uitgaat, hoe snel worden foto’s vertoond… Als handige extra kunnen ze de agenda van de “schermgebruiker” en lokale weerbericht op het scherm laten zien.

De rest van de familie, inclusief de coördinator, kan eenvoudig via zijn of haar smartphone, tablet of computer foto's, filmpjes en verhalen delen met de schermgebruiker.

Nieuw is een “therapiereminderservice”: via het scherm wordt op de juiste tijdstippen aangegeven wanneer het tijd is om een bepaald medicijn te nemen (of om een andere actie uit te voeren in het kader van een behandeling). 

Kostprijs

Doorgaans beschikken de meeste familieleden (behalve de "schermgebruiker") al over een smartphone, tablet, laptop, desktop… die verbonden is met het internet. Zeker de coördinator heeft die zaken nodig.

Voor de schermgebruiker dient een FamilyChannel-transponder te worden aangekocht die alle beelden naar het scherm stuurt. Daarmee kan de coördinator (vanop afstand) alle instellingen beheren. Verder is een beeldscherm met HDMI-uitgang plus een internetverbinding aangewezen. Een jaarabonnement kost 150 euro voor de hele familie samen. De transponder vraagt een eenmalige investering van 115 euro, maar een groot stuk daarvan krijg je terug als je het bakje opnieuw inlevert.

Veel geld? Voor sommige mensen zeker niet weinig, weet ook Maeriën, maar hij wil dat meteen nuanceren. "Zie het als een geschenk, daar durf je al eens iets voor te betalen. Bovendien kan je het geven met de hele familie (en de kosten dus delen!) én is het een geschenk waar de gebruiker écht dagelijks plezier aan heeft."

Thuiszorg en WZC’s ondersteunen 

Van februari tot en met mei droppen de initiatiefnemers enkele zeer concrete “zorgtoepassingen” op FamilyChannel. Etienne Mariën licht een tipje van de sluier: “We zullen thuiszorg ondersteunen: relevante parameters meten we met een wearable (bijvoorbeeld een ring met sensoren). Die worden dan getoond op het scherm op het moment dat de thuisverpleegkundige of de mantelzorger langskomt. Ook het slaappatroon ’s nachts en overdag kunnen we op die manier laten zien.”

“Begeleide activiteiten (turnoefeningen op maat, een vast moment waarop de kleindochter (vanop afstand) voorleest voor haar demente oma of opa, muziek afspelen…) steken we ook in ons aanbod. De ondersteuning via de familie helpt om die activiteiten te blijven uitvoeren en brengt op die manier structuur in het dagelijkse leven. Dat alles zullen we koppelen aan een de mogelijkheid tot videobellen, om de interactie nog levendiger te maken.“

Wie werkt in een organisatie waar FamilyChannel nuttig kan zijn voor de bewoners, mag persoonlijk contact opnemen met Etienne. Op heel wat plaatsen lopen er ook subsidieprojecten waarin FamilyChannel een plaats kan hebben, bijv. initiatieven rond sociale verbinding (zoals Samen aan Zet in Gent) of rond preventie (zoals de preventieprojecten in woonzorgcentra van het Vlaams Instituut Gezond Leven). Maeriën: "Wie samen wil intekenen voor zo'n project, zal ik met plezier helpen om het dossier voor te bereiden."

Op de homepage  staan een filmpje met info over de huidige mogelijkheden en bestelgegevens.

info@familychannel.eu

Meer info over steun ook op: https://lnkd.in/dcChZGP (Vlaams Instituut Gezond Leven)

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.