From big data to bedside - symposium over gepersonaliseerde geneeskunde en strijd tegen kanker

Prof. Katleen De Preter, houder van de VLK-leerstoel (Vlaamse Liga tegen Kanker), en haar onderzoekscollega’s van de Universiteit Gent organiseren op 2 april een symposium over gepersonaliseerde geneeskunde en de strijd tegen kanker.

 

Precisiegeneeskunde wordt voor vele kankerpatiënten binnenkort een realiteit. Via nieuwe technologie zoals DNA-sequencing kunnen grote hoeveelheden data worden verzameld over de biologie van de tumorcel. De impact hiervan is enorm, want dankzij de ‘big-data’ wordt het makkelijker om voor elke patiënt de juiste behandeling te kiezen. Het belang daarvan blijkt onder meer uit het ‘Precision Medicine Initiative’ dat de Amerikaanse president Obama tijdens de laatste ‘State of the Union’ lanceerde.

Maar de complexiteit en de omvang van de datasets zijn overweldigend. Er worden op dit moment in snel tempo nieuwe methoden ontwikkeld om de big-data te verwerken en snel en krachtig te analyseren. Alleen zo kunnen de resultaten ook naar elke patiënt worden vertaald.

Prof. Katleen De Preter, houder van de VLK-leerstoel (Vlaamse Liga tegen Kanker), en haar onderzoekscollega’s van de Universiteit Gent organiseren op 2 april een symposium over dit onderwerp. “From big-data to bedside” ontvangt verschillende internationale en nationale onderzoekers die hun meest recente bevindingen zullen voorstellen.

Het volledige programma van het symposium is beschikbaar op bigdata.cmgg.be.

 

Praktisch:
  • 2 april 2015 (8u30 – 19u00)

  • Virginie Lovelinggebouw, Koningin Maria Hendrikaplein 70, 9000 Gent

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.