Kandidaten gezocht voor uitrol medicatieschema

Samen met de Vlaamse overheid zetten de koepels van zorgverleners hun schouders onder de implementering van het medicatieschema van Vitalink.

Domus Medica is één van de pijlers van dit draagvlak.

 

 

De koepelorganisaties zoeken naar kandidaten om het uitrolproject van het Vitalink-medicatieschema op te zetten. De kandidaten zullen optreden in clusters bestaande uit een huisarts, een apotheker en een thuisverpleegkundige. Deze zorgverleners moeten enkele gemeenschappelijke patiënten hebben, die ieder minimum 3 geneesmiddelen nemen. Een aantal clusters zijn intussen al gevormd. Inschrijven kan via de site van éénlijn.be.

Men kan zich op twee manieren inschrijven”, zegt Bernard De Ruyck (verantwoordelijke kennisdomein ICT van Domus Medica). “Het gemakkelijkste is dat de huisarts zich inschrijft met opgave van een apotheker en een verpleegkundige, met wie hij gemeenschappelijke patiënten heeft. Maar inschrijven kan ook als individuele zorgverlener, zonder dat men al weet met welke andere zorgverleners men mogelijk een cluster kan vormen. Er wordt dan gekeken hoe de cluster verder kan worden opgebouwd.” Een voorwaarde voor deelname is uiteraard ook dat de zorgverlener via zijn elektronisch dossier toegang heeft tot het medicatieschema van Vitalink.

 

Ondersteuningssessies gepland

Het platform éénlijn.be zal vanaf september in de verschillende zorgregio’s ondersteuningssessies organiseren. Zorgverstrekkers krijgen daarbij toelichtingen over het uitrolproject. Dit verloopt in het kader van Spoor 2. Zowel reeds ingeschreven kandidaten als andere belangstellenden zijn welkom. “Het is de bedoeling dat er zich binnen een regio een cluster vormt en dat de deelname zich daarna als een olievlek over de hele regio uitbreidt”, meldt Bernard De Ruyck.

 

Inschrijven voor het project Vitalink-medicatieschema kan via www.eenlijn.be/index/vitalink. Voor meer info kan men terecht op medicatieschema@eenlijn.be.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.