Verzamel met Dokters van de Wereld 12.500 virtuele stethoscopen

Sweat4Care, de nieuwe virtuele solidariteitsuitdaging van Dokters van de Wereld, is  fundraising waarbij je enkel hoeft te bewegen en doen wat je het liefst doet. De actie loopt 3 tot 30 mei en elke deelnemer zamelt minstens 200 euro in bij kennissen, collega's, familie of vrienden. Elke activiteit wordt beloond met virtuele stethoscopen.

Sibylle Van Weymeersch, Sweat4Care-coördinator bij Dokters van de Wereld: "Het idee van Sweat4Care is om zo inclusief, toegankelijk en leuk mogelijk te zijn, en tegelijk solidariteit te tonen met mensen in ons land die geen toegang hebben tot gezondheidszorg. Of je nu sportief bent of niet, iedereen is welkom. Je kan je aansluiten bij een bestaand team, je eigen team oprichten of als individu deelnemen. Het is een perfecte gelegenheid om de banden met collega's, vrienden of familie aan te halen.'

Nicolas Delhaye, directeur Care & Quality van Multipharma, een van de bedrijven die de uitdaging aangaat: "Voor Multipharma is dit een geweldige kans om ons personeel in beweging te krijgen– voordien liepen we al mee met de 20 kilometer van Brussel voor Dokters van de Wereld, met Sweat4Care kunnen ook de klussers, zwemmers of wandelaars meedoen. We rekenen op een stevige mobilisatie van onze werknemers!'

Virtuele stethoscopen = echte consultaties

Elke activiteit wordt beloond met virtuele stethoscopen. Het doel: 12.500 virtuele stethoscopen inzamelen, een cijfer dat overeen komt met het totaal aantal medische consultaties die Dokters van de Wereld elk jaar uitvoert bij kwetsbare personen in België.

Naast deze symbolische trofeeën zullen de deelnemers samen een totaalbedrag van 30.000 euro bijeenbrengen. Met dit bedrag kan Dokters van de Wereld 1.500 daklozen medisch begeleiden en de teams beschermen tegen COVID-19.

Zo loopt de registratie.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.