BVZD kiest nieuwe voorzitter en nieuwe raad van bestuur

Bij de start van het nieuwe jaar koos de Belgische Vereniging van Ziekenhuisdirecteuren (BVZD) een nieuwe voorzitter en een nieuwe raad van bestuur. Volgende week staat ook al een eerste activiteit op het programma.

De nieuwe voorzitter wordt Eric Christiaens, algemeen directeur AZ Vesalius Tongeren. Naar aanleiding van de voorstelling van het Antaresrapport over de ziekenhuisfinanciering pleitte hij nog met aandrang voor moderniseringen. Hij ziet de netwerken als een mogelijke hefboom en een unieke opportuniteit om die vernieuwingen in te bouwen, "maar dan moet de toestand daarrond opklaren", liet hij destijds weten. Een goede verstaander zal begrijpen dat daarmee in de eerste plaats de juridische omkadering wordt bedoeld.
Andere leden van de raad van bestuur zijn Bernard Ceriez (secretaris-generaal en penningmeester), dr. Gilbert Bejjani en François Burhin (leden uitvoerend comité), Inge Buyse, Katlyn Colman, Didier Delval, Stéphane Lefebvre, Philippe Leroy, Christophe Mouton, Stéphane Olivier en Geert Smits. Voormalig voorzitter Paul d’Otreppe wordt ondervoorzitter naast huidig ondervoorzitter Pascal Verdonck.

Meteen ook vermelden dat de volgende studiedag van de BVZD plaatsvindt in Orsi Academy Melle op 18 januari en -hoe kan het anders- het thema is dan Future of Robotic Automation, “Platforms & Processes” in Hospitals. Inschrijven kan hier.

> Nieuwe voorzitter Eric Christiaens: "Neem co-governance ter harte"

> Antaresrapport ziekenhuisfinanciering pleit voor 'schoktherapie'

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.