Chinese wetenschappers ontwikkelen nieuwe snelle methode om Covid op te sporen

Chinese wetenschappers hebben een nieuwe methode ontwikkeld om het coronavirus op te sporen. Die zou even betrouwbaar zijn als een PCR-test en binnen enkele minuten resultaat opleveren, blijkt uit een artikel in het wetenschappelijk tijdschrift Nature Biomedical Engineering.

De nieuwe methode bestaat uit een sensor die gebruikmaakt van micro-elektronica om DNA-staafjes te analyseren. De sensor maakt het mogelijk om in minder dan vier minuten een resultaat te verkrijgen, aldus de wetenschappers van de Fudan-universiteit in Shanghai. Het apparaat heeft een hoge gevoeligheid en kan makkelijk verplaatst worden. 

Om het toestel te testen, werden monsters genomen van 33 mensen die besmet waren met het coronavirus. De PCR-tests werden parallel uitgevoerd om de twee methoden te vergelijken. Volgens het artikel waren de resultaten van de twee methoden identiek. 

De onderzoekers verklaarden dat het toestel, zodra het volledig ontwikkeld is, gebruikt kan worden op veel plaatsen, zoals luchthavens, ziekenhuizen en zelfs thuis.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.