Chronic care, nuttige COVID-19 tool

Het Chronic care project 'Samen is beter' (Sibe) maakte een nuttige COVID-19-tool om de bevolking correct te informeren met antwoorden op prangende vragen, zelfs op maat volgens regio.

Iedereen worstelt met vragen en onzekerheden tijdens deze uitzonderlijke periode. Inwoners uit de eerstelijnszones Houtland en Polder, Oostende-Bredene en Westkust&Polder krijgen vanaf nu informatie op maat.

Weet je even geen raad meer met je vragen? Vind je de juiste info niet terug? Het regionaal chroniccare project Sibe wil de burgers uit hun regio zo goed mogelijk ondersteunen tijdens deze uitzonderlijke periode.

Gebruiksvriendelijke online tool

Sibe ontwikkelde een handige en gebruiksvriendelijke tool voor de burgers die wonen in de regio van hun chroniccare project.

Sibe formuleerde een antwoord op veel gestelde vragen en dit gelinkt aan de stad/gemeente waar de burger woont. Na het kiezen van 1 van de aangeboden items word je doorverwezen naar de juiste, geüpdatete informatie voor jouw persoonlijke regio.

Het formulier wordt dagelijks aangepast volgens de wijzigende richtlijnen en aangevuld met nieuw gestelde vragen. Ook in tijden van een pandemie, is samen beter (met respect voor de nodige maatregelen)!

De interactieve databank kan je gemakkelijk hier terugvinden. Daar proberen de initiatiefnemers ook zowel burgers als hulpverleners zo goed mogelijk te informeren.

Het Chronic Care project ‘Sibe’ is 1 van de 12 lopende chroniccare pilootprojecten en is actief binnen de regio Torhout-Oostende-Veurne. Meer info vanuit de overheid over de chroniccare projecten kan je hier nalezen.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.