Corona overheerst nog steeds zoektermen op Google, maar focus verschuift

Precies een jaar geleden dook de eerste coronapatiënt in ons land op, de pandemie overheerst dus al een jaar het dagelijks leven. Dat is ook merkbaar in de zoektermen op het internet, blijkt uit het jongste overzicht van Google Search.

"Uit de resultaten blijkt dat in februari 2020 massaal gezocht werd naar de impact en de oorsprong van het virus en de besmettingscijfers. Spoelen we door naar januari 2021, dan verschuiven de zoektermen naar tijdverdrijf tijdens de coronacrisis (op nummer één), de duur van de ziekte en wanneer je je best laat testen", zegt de internetgigant.

Ook de coronavaccins nemen een alsmaar belangrijker plaats in de zoeklijsten van de Belg. "'Wanneer word ik gevaccineerd?', 'hoeveel vaccinaties België?' en 'hoe vaccin toedienen?' prijken bovenaan de zoeklijst. Daarnaast vragen mensen zich ook af waaruit het vaccin precies bestaat, wanneer en met welk vaccin er precies gewerkt zal worden en hoeveel mensen al een prik kregen."

Toch was het niet al corona wat de klok sloeg, zegt Google. De Belg ging de voorbije maanden duidelijk op zoek naar nieuwe tijdsbestedingen. Zo steeg in maart de zoekinteresse in dumbbells en yogamatten met 200 procent, terwijl de zoekinteresse voor fietsen met 100 procent toenam.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.