Aanvraag informaticapremie 2019: nog even geduld...

Het Riziv vraagt huisartsen om hun geïntegreerde praktijkpremie pas vanaf medio juli te claimen. Het heeft de nodige gegevens niet om ze te berekenen.

Vorig jaar werd de aanvraagtermijn voor de indiening van de aanvraag uitgesteld door een vertraging van de publicatie van de premie 2018 in het Staatsblad. Deze zomer moesten we terug naar het normale schema voor de premie 2019, een periode die traditioneel begint op 1 juli van het jaar X+1.

De huisartsen zullen echter geduld moeten hebben (maar niets dat vergelijkbaar is met het premiescenario van 2018, waarbij het wachten tot december duurde). "We hebben nog niet alle gegevens ontvangen die nodig zijn om de geïntegreerde praktijkpremie voor 2019 te berekenen", legt het Riziv uit. "U kunt uw premie dus pas vanaf medio juli via MyRiziv aanvragen. Het Riziv belooft een exacte datum "zo snel mogelijk" op te geven.

 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.