DeZorgsamen.be biedt advies en steun aan zorgverstrekkers

Door de coronapandemie staan zorgverstrekkers -professionelen of vrijwilligers- al maanden in het oog van de storm. Om hen de nodige steun te bieden, en hen te helpen hun veerkracht te behouden, werd de website DeZorgsamen.be opgericht. Die biedt tal van getuigenissen en tips. Ambassadeurs van het initiatief zijn basketbalspeelster Ann Wauters, tv-persoonlijkheid Walter Grootaers en longarts Eva Van Braeckel.

"We zijn er ook voor jullie als het wat moeilijker gaat" en "zorg vooral goed voor jezelf". Met deze woorden getuigen de ambassadeurs over het belang van veerkracht en steun in de zorg. Er is niet toevallig voor deze bekende Vlamingen gekozen om de boodschap uit te dragen. Zowel Ann Wauters als Walter Grootaers geraakten in maart 2020 besmet met COVID-19. Longarts Eva Van Braeckel is dan weer medisch coördinator van alles wat met corona te maken heeft in het UZ Gent. Op deze manier willen ze de zorgverstrekkers bedanken en aandacht vragen voor zelfzorg.

Op het platform DeZorgsamen.be kan men terecht voor tips om goed voor zichzelf en zijn collega's te zorgen. Tools zoals de zorgscreener moeten beoordelen of men extra hulp kan gebruiken. De website bevat ook getuigenissen en tips, mensen uit de zorg kunnen ook zelf verhalen delen. De volgende maanden staan nog meer initiatieven gepland, zoals webinars.

Naast de website, komen er ook affiches die verspreid zullen worden in ziekenhuizen, woonzorgcentra, de eerstelijnszorg, thuiszorg, organisaties voor personen met een handicap, jeugdhulp, enz...

DeZorgsamen.be is een initiatief van Zorgnet-Icuro, in beheer van het Steunpunt Geestelijke Gezondheid.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.