'Duitse corona-app faalde bij miljoenen gebruikers'

De in Duitsland ontwikkelde app om te waarschuwen voor besmettingsgevaar van het coronavirus heeft wekenlang bij veel gebruikers niet of slecht gefunctioneerd. Het probleem zou zich bij talrijke Android-smartphones hebben voorgedaan. Daardoor zouden mobieltjes van Samsung en Huawei helemaal niet of te laat hebben gewaarschuwd voor besmettingen in de omgeving, zo meldde de krant Bild.

Een woordvoerder van softwarebedrijf SAP, dat aan de ontwikkeling van de app heeft meegewerkt, bevestigde volgens de krant dat er problemen zijn geweest bij de eerdere versies van de app. Het waarschuwingssysteem moet voortdurend worden geactualiseerd, maar dat staat in veel apparaten automatisch uitgeschakeld zodra de app niet wordt benut. Dat is normaal omdat de batterij van de mobiel dan minder snel opgaat.

Het Duitse ministerie van Gezondheid heeft in een reactie laten weten dat het probleem al langer bekend is en eenvoudig kan worden opgelost met een instelling van de smartphone.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.