AI4Health Chair #3: tools voor klinische besluitvorming ( Webinar 17.03 )

De AI4Health taskforce van AI4Belgium, de Belgische coalitie voor Artificiële Intelligentie (AI), lanceerde een reeks Webinars onder de naam ‘The AI4Health Chair’ om de Belgische knowhow inzake AI in de gezondheidszorg in de kijker te zetten. Hoofdstuk 3 zal op 17 maart plaatsvinden tijdens een Webinar over klinische beslissingsondersteunende tools. 

Het doel is de aandacht te vestigen op duurzame projecten in zorginstellingen, universitaire onderzoekseenheden en avantgardistische bedrijven op het gebied van AI. Projecten die aantonen dat slimme medische technologieën de kwaliteit van de patiëntenzorg in België ten goede kunnen veranderen, de kwaliteit van het beroepsleven van gezondheidswerkers kunnen verbeteren en de prestaties van zorginstellingen kunnen ondersteunen. Technologie die ook kan bijdragen tot R&D en die de volksgezondheid in het algemeen ten goede komt.

De derde editie van de AI4Health-leerstoel vindt plaats op 17 maart om 17.00 uur en zal zich toespitsen op de waarde van het gebruik van Clinical Decision Support Systems (CDSS) in het ziekenhuis, in combinatie met gestandaardiseerde medische terminologie. Om dit te illustreren, nodigde dr. Giovanni Briganti, directeur van AI4Health van AI4Belgium, Olivier Le Moine uit, hoogleraar medische informatica aan de ULB, gastro-enteroloog en directeur medische informatica in het Erasme ziekenhuis. 

Klinische beslissingsondersteuning is een geheel van systemen die artsen helpen bij het nemen van real-time beslissingen over patiënten. De toepassing ervan in een ziekenhuis betekent levens redden door medische incidenten te voorkomen en de medische behandeling aan te passen. In België is prof. Olivier Le Moine een pionier op dit gebied. Wat zijn de uitdagingen bij de toepassing van klinische beslissingsondersteunende tools in ziekenhuizen? Wat zijn de toegevoegde waarden van zijn installatie? 

Ontdek de antwoorden op deze vragen door u in te schrijven voor het Webinar dat zal plaatsvinden tijdens de Europese Week van de Artificiële Intelligentie, georganiseerd door AI4Belgium.

AI4Health Chair #3 - Clinical Decision Support Systems at the hospital (Thursday 17/3 17:00-18:00)

Moderator: Giovanni Briganti, director AI4Health (AI4Belgium)

Speaker: Olivier Le Moine (Prof. Université libre de Bruxelles & Associate Medical Director Hopital Erasme)

Agenda

  • 17-17.10 Welcome & Introduction - Giovanni Briganti
  • 17.10-17.40 - Olivier Le Moine
  • 17h40-17.55 - Q&A and Roundtable
  • 17.55-18 - Conclusion - Giovanni Briganti

> Inschrijven: https://www.eventbrite.com/e/274699422367 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.