AI4Health Chair #4: artificiële intelligentie in de chirurgie (Webinar 21/04/2022)

De AI4Health taskforce van AI4Belgium, de Belgische coalitie voor Artificiële Intelligentie (AI), lanceerde samen met De Specialist en Numerikare een reeks Webinars onder de naam ‘The AI4Health Chair’ om de Belgische knowhow inzake AI in de gezondheidszorg in de kijker te zetten.  De vierde editie van de AI4Health Chair heeft plaats op 21/04/2022 om 17.30 uur. Het thema is de plaats van artificiële intelligentie in de chirurgie. 

Het doel is de aandacht te vestigen op duurzame projecten in zorginstellingen, universitaire onderzoekseenheden en avantgardistische bedrijven op het gebied van AI. Projecten die aantonen dat slimme medische technologieën de kwaliteit van de patiëntenzorg in België ten goede kunnen veranderen, de kwaliteit van het beroepsleven van gezondheidswerkers kunnen verbeteren en de prestaties van zorginstellingen kunnen ondersteunen. Technologie die ook kan bijdragen tot R&D en die de volksgezondheid in het algemeen ten goede komt.

De vierde editie van de AI4Health Chair heeft plaats op 21/04/2022 om 17.30 uur. Het thema is de plaats van artificiële intelligentie in de chirurgie. Om meer te weten nodigde dr. Giovanni Briganti, directeur van AI4Health bij AI4Belgium dr. Pieter De Backer uit. 

Dr. De Backer is een arts met ervaring in de chirurgie, biomedisch ingenieur en hoofd van de Innotech-afdeling van de Orsi-Academy. Hij leidt een team dat AI-systemen voor chirurgie ontwikkelt. De Orsi Academy is een Belgisch expertisecentrum voor onderwijs in robotchirurgie, gevestigd in Gent. Dr. De Backer zal spreken over de impact van AI op chirurgie in de drie belangrijkste fasen van chirurgie: patiënt-specifieke preoperatieve simulatie, intra-operatieve afstemming, en postoperatieve evaluatie. Hij zal ook nagaan waar we vandaag staan met de automatisering van de chirurgie en wat ons de komende jaren te wachten staat.

Agenda 21/04/2022

17.30-17.35 Introductie – dr. Giovanni Briganti, directeur AI4Health – AI4Belgium
17.35-17.55 – AI in Surgery – dr. Pieter De Backer, lead Innotech, Orsi Academy
17.55-18.05 Panel discussion, Q&A
18.05-18.10 Conclusies 

> Inschrijving: https://www.eventbrite.com/e/ai4belgium-ai4health-chair-4-tickets-310363444417

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.